Holo Színházunk bemutatja minden idők legjobb holojátékát

Dimenzióutazó

Rabszolgatörvény tüntetés

Mi történt az első napokban és utána

2018. december 13. - Legfelelősebben gondolkodó felelőtlen ember

Ma a rabszolgatörvény botrányos körülmények közötti elfogadása után spontán tüntetés alakult ki Budapest több pontján, melyek időnként találkoztak a Kossuth téren a Parlament előtt. A tömeg még éjfélkor sem mozdul a térről. Orbán Viktor cinikus nyilatkozatai sem segítettek azon, hogy ebből a helyzetből már nem lesz egyszerű a megoldás.

A tüntetés érintette a város több pontját és a Kossuth téren tart még most is annak ellenére, hogy rendkívül hideg van. A tömeg nem mozdul. Volt olyan pillanat, amikor a tömeg a parlament lépcsőire szorította az erre fel nem készült rendőröket és tényleg csak a szikra hiányzott ahhoz, hogy át ne forduljon minden egy forradalomba. A rendőrség higgadtan kezelte a helyzetet és később a tömeg is lenyugodott.

1.png

Abban mindenki egyetért, hogy valami végérvényesen megváltozott, azaz tovább nem folytatódhat az, hogy a nép csendben tűr, a fidesz meg egyre pofátlanabbá válik. A térre hétköznapi felháborodott emberek mentek ki és vannak ott még most is, éjfél után, hogy ezt itt megírom. Nem igaz, amit majd a fidesz mondani fog, hogy csőcselék veszélyezteti a "demokráciát".

2.png

Míg a Gyurcsány kormánnyal szembeni utcai zavargások után bebizonyosodott a mobiltelefonok aktivitásának vizsgálata során, hogy a szervezésében az akkori ellenzéki fidesz jelentős szerepet játszott, ez itt teljesen spontán tört ki. Egyedüliként olyan ellenzéki összefogással, amilyenre még nem volt példa, hogy jobbikosok egy tömeget alkossanak a liberálisokkal.

5.png

Az események, amik ebben az országban történtek, elérte a nép tűréshatárát. Bár volt ez előtt is a fidesz számára váratlan tüntetés, mely az internet adójáról szólt, annak jelentősége össze sem mérhető ezzel, mert az emberek életébe olyan szintű beavatkozás történt a multik javára, ami már egy eleve rossz helyzetet tett még rosszabbá. Egyszerűen nem történhet az, ami a netadós balhé után, hogy mindenki hazamegy és az élet megy tovább.

11.png

Állítólag ellenzéki képviselők kötöttek ki a rendőrségen és a rendőrség kiemelt pár fiatalt is a tömegből, akik elzárták a parlament déli oldalának kapuját. Orbán biztosan nehéz helyzetbe került, mert az arroganciája akadályozni fogja őt a helyzet megfelelő kezelésében. Kövér László fideszes házelnök sem tudta még, mi lesz este, amikor megfogalmazta a fideszre erősen jellemző kettős mérce hangulatú erősen eltúlzott álláspontját.

22767686_1546218_e02a0097201c5b479e381fc02f5ace85_wm.jpg

Nehéz megállnom, hogy ne kezdjek el írni a dolgok spirituális hátteréről, mert szeretem megvárni, amíg letisztulnak az összefüggések. Annyit viszont megírok, amit a twitterre is kiírtam. Annyit még feltétlenül el kell mondanom, mert élőben nézem a tüntetést a zoom.hu jóvoltából, hogy az az egy darab kuka, amit felgyújtottak és ott ég az út közepén már egy ideje az egy ilyen tüntetésnek elhanyagolható eleme és nem szükséges felnagyítani. Maga a tüntetés ahhoz képest, mi váltotta ki és a rendőrség négyszer fújta le az embereket könnygázzal, rendkívül kulturált és fegyelmezett. Aki mást mond, az hazudik.

psi-twitter-live.png

 

A streem leállt, a gépem lelassult, úgyhogy éjjel 1-kor be is fejezem, hacsak az újraindítás után nem látok olyasmit, amiről feltétlen hozzá kellene tennem valamit az itt elhangzottakhoz. Ez a tüntetés bár komolyabb témában keletkezett, mint a francia, mégis ilyen volt. Bárki bármit mond! A streem-ről rögzítettem, csak valami félrement.

 

 

Frissítés

A zoom.hu élőben közvetítő kollégáját (aki profi módon nem hozta el a sajtós igazolványát) beállították az igazoltató rendőrök a többiek mellé 1:43-kor a Belvárosban, ahol persze mindenkit igazoltatnak, akit csak sikerült elkapniuk. Ilyen a netadós tüntetés után is volt. Csak úgy záporoznak a "hol lakik" hanghullámok a neten át élőben. Ja és egy rakás turista is beszopta a Bulinegyed közepén! Képzeld, hogy kijössz éjjel egy pubból és beleszaladsz ebbe, merthogy te is a lezárt területen bóklászol onnan nézve.

r2.png

 r3.png

 

A második nap képei

A második napon tudatosabb tüntetők álltak szembe felkészültebb rendőrökkel. Kicsit komolyabb volt, a tüntetők dobálták a rendőröket, azok paprika/könnygáz válaszokat adtak. Volt szervezett tömegből kiemelés és politikus letartóztatás is. Hazafelé a tüntetők által felborított kukákat a tüntetők állították fel és pakolták vissza oda a szemetet. Azután kezdődött a rendőrök játéka a fogócska és az igazoltatások.

 

01.png

04.png

07.png

24.png

43.png

45.png

48.png

49.png

53.png

52.png

54.png

A körúton a rendőrségi hálón fennakadt indexes csókáknál sincs ott a sajtóigazolvány. Szó szerint összeterelik az embereket, mint a halakat. Enyhe megfélemlítés szaga van, bár a rendőröket is meg lehet érteni, ha az embernek van képzelőereje.

55.png

56.png

57.png

 

A harmadik nap

Ezen a napon magam is kilátogattam arra az időre, amíg elvégzem a megfelelő varázslatokat a helyszínen. Ilyet már a Gyurcsány időszakban is tettem, akkor levédtem az összes épületet, na kitaláljátok melyiket felejtettem ki ebből? Akkoriban csak én tudtam, a tömeg miért bóklászik céltalanul összevissza a városban, Orbánék nem. Most más dolgokat csináltam és közben jöttek olyan információk, hogy épp most adták meg valakik magukat nekem és ezért személyesen kellett odamennem. Megtettem, készítettem pár képet is, ha már ott vagyok, majd jöttem vissza melózni és persze figyelemmel kísérni az eseményeket az index és a zoom jóvoltából. A nap dokumentálása most annyi képet nem tartalmaz, az eseményekre jellemző volt a rendőrség újabb dezodorkedve és egy új elem, valamilyen hab is. A mai nap a Várban ért véget, azaz jelenleg is zajlik, de nem várható érdemi esemény. A nap képével indítok, aztán jönnek a saját képeim, majd a stream-ről rögzítettek.

 

a-nap-kepe.png

 

img_20181214_205101.jpg

img_20181214_205133.jpg

img_20181214_210824.jpg

02.png

03.png

06.png

09.png

13.png

14.png

21.png

22.png
Frissítés

A tömeg még elég nagy ahhoz, hogy a rendőrök elkezdjék oszlatni. Valaki kitalálta, hogy a Várból a Kunigunda utcába induljanak, ami azért nincs olyan közel, de ha megteszik, én is kimegyek, mert az nincs tőlem olyan messze. Persze ha be nem alszom, mert az agyam irtózatosan bepörgött az elmúlt napokban és olyan sokat fogyaszt, mintha élsportoló lennék.

23.png

A szakszervezetek petíciót akarnak benyújtani Áder János köztársasági elnöknek, aki úgyse dönt a főnöke helyett.

2015-01-29_17_23_39.jpg

Győzött a józan ész és a tüntetés véget ért a Moszkva Széll Kálmán téren 01:00-kor.

 

A negyedik nap

A negyedik napon, azaz szombaton nem volt demonstráció, mert vasárnap délutánra meghirdettek egy nagyot a Hősök terére. Ez a nap jó volt arra, hogy értékeljék a rendőrség tevékenységét, akik bár jól látták el faladatukat, sok tekintetben ez változtatásra szorul. A fidesz azt hozza, ami tőle elvárható, a köztévé pedig (vidékről nézve az első napokon nem is volt tüntetés) hozza a szokásos aljassági szintjét. Ez a demokráciát megerőszakoló párt a társadalom nyakára ragadt és a jelenben úgy tűnik, nagyon nehéz lesz megszabadulni tőlük. Persze én ezt másképp gondolom, ám az én lehetőségeim határai is máshol vannak.

 

Az ötödik nap

Az ötödik nap kezdődött a Hősök terén a meghirdetett demonstráción és a Parlament előtt ért véget hivatalosan. Aztán a tömeg a Kunigunda utcáig elment az MTVA székháza elé, amit már akkorra jelentős rendőri erőkkel védtek. A békés, de haragos tüntetés hajlani kettőig tartott és olyan események tarkították, hogy most a képek helyett elkezdjek más síkokra is evezni. Ezen a síkon egy csomó bátor ember áll egy olyan épület előtt, aminek védelme a hatalom eltökélt célja és a jelen lévő ellenzéki képviselők (volt egy rigmus: hol van ilyenkor Gyurcsány?) szembesültek azzal, hogy fiatal fiúkat és lányokat kitegyék-e ilyen veszélynek. A tüntetés békés maradt. Én több stream-et is figyeltem, az index csapata az élbolyban volt, a zoomé a végén. Jó nagy tömeg volt!

17.png

24_1.png

100.png

A hatalom természetére jó példa a parlamentben az a jelenet, amikor ott némították le a képviselőnőt, hogy "őket is magyar emberek juttatták be ide". A kint lévő tömeg képviselőit gyakorlatilag elzavarták és szóba se nagyon álltak velük. Azaz bizonyíték van erre, ami jogos ok a más létsíkokon történő beavatkozásra. Nem minden valóság volt ilyen békés és az egyik, mely sikerrel járt visszafrissítette a többi világot, ahol még el lehet kerülni a balhét. Ugyanis sikerült lokalizálni és megtalálni azt a dimenziót, ahonnan érkezett a probléma. Lesznek még tüntetések, ám én már másra koncentrálok. Hogy mi legyen utána. Hogy hogyan történik, azt az élet hozza, hisz az elemeknek van mozgásterük és döntési lehetőségeik. Lassan visszatér az életünkbe a játék.

Focimeccsen volt a miniszterelnök

A hétfőn megjelent Népszava szerint – képet is közölnek – a miniszterelnök a fehérvári Mol Arénában volt a VIP-ben, mosolygott, miközben a Videoton 2-1-re legyőzte a Ferencvárost – írta a hvg.hu.

Közben 3 hét alatt készre fejlődött egy weboldal, amin dolgozom, hogy tényleg minden egy helyen legyen és ne kelljen szarozni az évenkénti domain-nel. Ennek a blognak a párja, ami nemzetközi relációban látja ugyanazt.

A magánvéleményem erről a rabszolgatüntetésről az, hogy a mai nap, azaz a tegnaptói, mert hajnali 2 van, azaz 2016 12 16-án lettünk hivatalosan is diktatúra. Hogy meddig, az jó kérdés. Most ér vissza a tudatom, de gyorsan beleszokom ismét a 3D-be. És akkor nem sokáig.

 

twitter_1.png

 

Frissítés

A fidesz láthatóan nem veszi a dolgot komolyan. Az MTVA székháznál az ellenzéki képviselőkkel gyakorlatilag a portások vitatkoznak. A politikusaik most a sajtó elleni támadásról beszélnek. A népnek tényleg elege van!

De szó szerint azt érezni, mint amit a német lakosság érezhetett Hitler hatalomra jutása után és a nagy leszámolások előtt.

 

A fideszes kormányszóvivő jelentékteleníti a dolgot.

Hobo véleménye.

Bródy ezzel a videóval üzent, érdemes megnézni.

De kik is az a szakszervezet és hol vannak?

A legerősebb mondat:

ORBÁN VIKTOR HATALOMRA KERÜLÉSE UTÁN LEÜLT EGYEZTETNI A SZAKSZERVEZETEK KÉPVISELŐIVEL, AHOL A GAZDASÁGPOLITIKAI TERVEI ISMERTETÉSE MELLETT KÖZÖLTE , HOGY A KORMÁNY MAGÁT ÉS NEM A SZAKSZERVEZETEKET TARTJA A MUNKAVÁLLALÓK LEGFŐBB ÉRDEKKÉPVISELETÉNEK.

A rendőrség viselkedésére is van egy elméletem, hogy a fidesz csak arra vár, mikor verheti szét a tüntetést, ami váratlan módon viszont békés maradt. Az idő eddig a kormányoldalnak kedvezett, most ismét fordul.

Mindenki arra vár, Áder János mit csinál a törvénnyel. Az MTVA székház előtti terület lett a tüntetések állandó helyszíne, ahova meglepően sok ember tér vissza minden este azokhoz, akik el se mennek onnan.

 

Eddig mi történt.
Hogy látják külföldön.
Utána mi történt.

 

Több megértés: blogerdő

https://b1.blog.hu/2018/12/14/orban_elete_mulik_a_rabszolgatorvenyen

https://voms.blog.hu/2018/12/13/orban-rendszer-elso-oszinte-napja

https://bloggerbob.blog.hu/2018/12/13/orban_rendszere

https://aszakszervezet.blog.hu/2018/12/13/miert_hazudik_a_fidesz

https://hafr.blog.hu/2018/12/13/isten_haza_csalad_az_rezsim_arnyekaban_mentheto-e_ami_mentendo

https://kissjuditagnes.blog.hu/2018/12/13/ez_nem_diktatura_238

https://teveszmek.blog.hu/2018/12/13/_nyolc_ora_munka_nyolc_ora_pihenes_nyolc_ora_szorakozas

https://momentum.blog.hu/2018/12/13/dicsoseges_nagyurak_hogy_vagytok

https://allamvilag.blog.hu/2018/12/13/revolucio_tippek_a_rendori_eroszak_ellen

https://fideszfigyelo.blog.hu/2018/12/15/a_harmadik_napi_tuntetes_ejjele

https://12majom.blog.hu/2018/12/15/rendszervaltas_960

https://szeka.blog.hu/2018/12/14/het_dolog_melyekbol_vegkepp_eleguk_van_a_magyaroknak

https://b1.blog.hu/2018/12/17/fidesz-media_konnyebb_megveretni_mint_megkerdezni_egy_ellenzeki_kepviselot

https://szabadnem.blog.hu/2018/12/16/teved_miniszterelnok_ur_maradunk

https://bloggerbob.blog.hu/2018/12/17/egy_mocskos_rendszer_szive

https://hafr.blog.hu/2018/12/16/alkotmanyos_kotelessegunk_fellepni_a_hatalom_kizarolagos_birtoklasaval_szemben

https://szabadnem.blog.hu/2018/12/16/teved_miniszterelnok_ur_maradunk

https://hafr.blog.hu/2018/12/17/viktor_putyin_nem_boldog

https://parpercpolitika.blog.hu/2018/12/17/a_tegnap_este_12_16_margojara

https://kard.blog.hu/2018/12/17/itt_a_forgatokonyv_nyomas_alatt_azonnal_hibazik_a_rezsim

https://thebuttgirl.blog.hu/2018/12/17/12_pont_510

https://baloldaliliberalis.blog.hu/2018/12/17/172_na_most_akkor_nagyokosok_mondjatok_meg_mi_legyen

https://parpercpolitika.blog.hu/2018/12/17/a_tegnap_este_12_16_margojara

https://nemgogol.blog.hu/2018/12/18/nullak_orszaglasa

https://face2face.blog.hu/2018/12/17/a_maganallam_szinre_lepett

 

 

 

Képek:
index.hu
index.hu live stream
zoom.hu live stream
saját készítésű képek

A bejegyzés trackback címe:

https://dimenzioutazo.blog.hu/api/trackback/id/tr8714475406

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.